Jste zde

Domů » Zima

Alpské lyžování

Zimní Livigno a snowpark Carosello 3000
Autor: mateuszkamm

Vítejte ve sněhovém ráji, kde můžete čekat opravdu bílou zimu. Nechte se doslova unést zdejšími mírnými svahy, neporušenou přírodou a vysokohorským sluníčkem. Objevte krásu italských Alp a jedno opravdu zajímavé lyžařské středisko, Livigno.

V Livignu se lyžuje opravdu dlouho, a sice již od konce listopadu, a končí se obvykle až začátkem května. Na 150 km sjezdovek leží v různých nadmořských výškách, od 1.800 m.n.m. až po 2.900 m.n.m., je tu 12 sjezdovek černých, 37 červených a 29 modrých.

Všechny svahy jsou vybaveny těmi nejmodernějšími lanovkami a lyžařskými vleky. Bývá tu obvykle v provozu 6 lanovek, 13 sedačkových vleků a 11 lyžařských vleků na dvou horských svazích.

Boarder Fun

Poblíž horské chaty Camanel di Planon narazíte na dvě parabolické sjezdovky. Ta první je velmi jednoduchá s velkými zatáčkami, vhodná i pro ty, kteří se teprve se snowboardingem pomalu seznamují. Na té druhé lze dosáhnout i vyšší rychlosti a její používání vyžaduje jistou dávku nezbytné odvahy.

Oblast o celkové ploše 800 metrů na délku a 200 metrů na šířku je ideálním místem pro přátelské sportovní výzvy. Na Boarder Fun se dostanete sedačkovou lanovkou Monte Sponda.

Boardercross

Vedle snowparku Carosello 3000 se můžete vydat na boardercrossovou trať se zatáčkami, parabolami, skoky a dalšími radovánkami!

Měření času

Chcete si vyzkoušet opojné vzrušení z rychlosti na lyžích? Pak vám trať Km-Lauf nabídne přesně to pravé pro vás. Můžete si tady dokonce uspořádat soutěž se svými přáteli, kdo bude nejrychlejší.

Na sjezdovku Pernice se dostanete sedačkovými lanovkami Monte Sponda a Valfin. Můžete se tady řítit po perfektně upravené sjezdovce a pak si zkontrolovat svou rychlost na digitálním displeji: speciální systém vybavený měřicími přístroji vám ukáže dosažený čas na setinu vteřiny přesně.

Přírodní U-rampa

Chcete také zažít pocity "velkých" freestylistů a snowboardistů na U - rampě? Na sjezdovku se opět dostanete sedačkovou lanovkou Monte Sponda a najdete zde přírodní prohlubeň, kde si mezi jedním a druhým okrajem můžete opravdu dokonale vyřádit jako na halfpipe. Tato přírodní rampa je ideální i pro děti ... a proč také ne? Ty si přece také musí někde zatrénovat!

Lyžařská show

Každé úterý večer se ve 21 hodin u lyžařského prostoru odehrávají velkolepé závody v paralelním slalomu, kde uvidíte různé lyžařské techniky. Pak ještě následuje závod v tradičních krojích z oblasti Livigna.

Nakonec vás ještě čeká již tradiční průvod se světly zažehnutých pochodní. Je to opravdu velká show se spoustou svařeného vína a zábavy.

Noční lyžování

Můžete tady zažít i opravdu impozantní noční sjezd na perfektně osvětleném svahu (č. 23). Koná se každý čtvrtek od 20:30 do 22:30 hodin, a je k tomu je zapotřebí zakoupit speciální večerní skipas.

Telemark

Pro ty, kteří si chtějí zalyžovat postaru a na vlastní kůži zažít, co to vlastně vůbec byl onen starý styl telemark se starobylými lyžemi a starobylými lyžařskými botami, je Livigno ideálním místem.

Každý rok se tu také pořádá akce Free Heel Fest s celou řadou velmi zajímavých doprovodných programů.

Livigno - část snowparku Carosello 3000
Autor: mateuszkamm

Místo

Monte Sponda, Livigno 46° 32' 9.258" N, 10° 9' 3.7908" E
Location

Livigno na Facebooku