Jste zde

Domů » Livigno

Lyžování v Livignu

Livigno - jedna ze sjezdovek

Lyžařský areál kolem střediska Livigno v Lombardských Alpách je atraktivní a pestrý. 115 km sjezdovek nabízí dostatek prostoru jak pro začátečníky, tak i pro zkušené lyžaře. Celkem tady narazíte na 40 km lehčích, na 55 km středně obtížných a na 20 km vysloveně těžkých sjezdovek. Pro ty, kteří se stále necítí úplně jistí na lyžích, jsou určeny především velmi široké svahy, přímo ideální pro učení.

Ale i pokročilejší lyžaři tu najdou náročné sjezdovky a také úseky s neupraveným hlubokým sněhem, které jsou doslova výzvou pro mnohé vyznavače právě freeridu. Více než 32 lyžařských vleků a lanovek vám pomůže k pohodlnému přemisťování mezi jednotlivými svahy. Skeptické myšlenky na to, že tady nebude v zimě ležet žádný sníh, můžete opravdu, vzhledem k jedinečně vysoké poloze, dokonale zapomenout. Lyžařská dovolená v Livignu, to jsou skvělé ceny a ubytování.

Na speciální akce se mohou těšit i snowboardisté, a to zejména ve snowparku v Livignu, v jednom z nejlepších takovýchto funparků v celé Evropě. Jen seřídit a namazat snowboard a pak již jen hned vyrazit na 140 metrů dlouhou superpipe, která milovníky snowboardu dozajista plně uspokojí, podobně jako 80 m dlouhá U-rampa. 14 tamních railů je opravdu různorodých, ty hlubší jsou pro začátečníky a ti zkušenější určitě vezmou zavděk zejména těmi náročnějšími s různými tvary. 3 různé liny nabízejí různé boxy a kickery a na samý závěr mohou vyznavači jízdy na prkně vyzkoušet opravdu gigantickou quarterpipe. Celkově lze řádit na 35 boardových překážkách.

Vzhledem k vysoké nadmořské výšce a také díky mnoha umělým zasněžovacím zařízením je tahle oblast prakticky po celou zimu zárukou přítomnosti sněhu. Sjezdovky se rozprostírají po obou stranách údolí, takže si můžete vždy vybrat to místo, kam právě svítí sluníčko. Freeriderům se tu otevírá mnoho možností lyžování v hlubokém sněhu, a to hlavně na straně u Carosello. Dva snowparky, na Mottolino a na Carosello, nabízejí snowboardistům jejich oblíbené překážky - kickery, raily a jeden boardercross, zažijete tady zkrátka opravdu spoustu legrace.

Livigno je díky těmto funparkům často místem konání různých soutěží a už jen pro tuto skutečnost stojí za vidění! Jedna z mála tamních černých sjezdovek je Scoiattolo, jinak je tato oblast charakteristická spíše jednoduššími a středními svahy. V blízkosti města tak i začátečníci mohou najít nějaké praktické loučky pro své první lyžařské pokusy. Každoročním vrcholem je pak telemarkový festival "La Skieda", který spolu s motocyklovým srazem, s kurzy a s vyzkoušením nových materiálů zajišťuje na samém konci sezóny opravdu spoustu zábavy.

Základní údaje o skiareálu:
Nejvyšší bod lyžařského areálu: 2 797 m
Nejnižší bod: 1 816 m
Počet lyžařských vleků: 12
Počet sedačkových lanovek: 13
Počet kabinkových lanovek: 5
Celková délka sjezdovek: 115 km
Zelené / modré sjezdovky: 40 km
Červené sjezdovky: 55 km
Černé sjezdovky: 20 km

Geografie: 

Místo

Livigno 46° 32' 42.234" N, 10° 8' 30.3936" E
Location

Livigno na Facebooku