Jste zde

Domů » Zima

Snowparky

Pohled na skiareál Mottolino v Livignu
Autor: lukw

Snowpark Mottolino

Mottolino byl jedním z prvních snowparků vybudovaných v Itálii.

Byl postaven na konci 90. let minulého století, kdy se snowboarding stával více a více oblíbenějším mezi zimními sprotovci.

Jak na národní, tak i na mezinárodní úrovni získal již několik ocenění a dnes je jedním z nejlepších parků v celé Itálii.

Stal se opravdovou "Mekkou" těch nejslavnějších snowboardistů, ale také se tu pravidelně odehrávají ta nejdůležitější sportovní klání ve stylu freeski v celé Evropě.

Při posledním udílení cen pro získalo Mottolino dokonce hned 4 "Oscary": Nejlepší Snowpark, Nejlepší Pro Line, Nejlepší marketing a Nejlepší speciální překážka.

Konaly se zde i významné události, jako je třeba "Burton European Open", fotoshootingy pro odborné časopisy, "River Jump" a další jedinečné akce.

Vedle lyžařské chaty M'eating Point vede 4-sedačková lanovka Trepalle. Snowpark Mottolino se denně pečlivě upravuje, v provozu jsou 4 rolby a místní shaper-team pod velením Mina, skutečného mistra svého řemesla.

Kromě prostoru určeného pro profesionály, tzv. XL zóna, jsou ve snowparku dále jeden velký (Large), jeden střední (Medium) a jeden malý (Small) areál se skoky a raily pro všechny ostatní zájemce.

S LINE - výhradně pro začátečníky, má asi deset překážek, stejně jako pasáže pro raily a boxy

M LINE - je lákadlem pro většinu "expertů" v Mottolino snowparku, výjimečný design, nové jumpy, raily, boxy, atd.

L LINE - vede k XL Line a má pět různých jumpů, které jsou velké mezi 12 až 16 metry

XL LINE - tato line je vyhrazena pro profesionály a jejich tréninky, stejně jako místo pro focení a různé akce. Skládá se ze čtyř navzájem přilehlých kickerů (18 až 25 metrů vysoké).

JIBBING AREA - 20 jibů – raily, boxy, wally, banky, tube, a mnohem více ... Jinými slovy, skutečný skate park na sněhu!

Natural Pipe - tato matkou přírodou vytvořená halfpipe je skutečnou výzvou pro každého freestylera a snowboardistu. Na sjezdovce, na kterou se dostanete sedačkovou lanovkou Monte Sponda, si vášniví snowboardisté mohou vyzkoušet všechny triky a flipy. Přírodní halfpipe je také ideálním cvičištěm pro děti a jejich první zkušenosti.

Boarder Fun - v blízkosti lyžařské chaty Camanel Planon, kam se dostanete 4-sedačkovou lanovkou Monte Sponda, se nacházejí dvě cvičné oblasti s boulemi. Ta první je ideální pro začátečníky, kteří teprve chtějí pozvat svět snowboardingu.

Ta druhá je ideální pro středně pokročilé a pokročilé snowboardisty, kterří hledají rychlost a vzrušení. 800 m dlouhá a 200 m široká je tato tréninková plocha, ideální i pro malé soutěže mezi přáteli.

LivignoPark 3000

Line: 1 Easy, 1 Medium, 1 Pro, 1 Jibbing, 1 Woodpark Line, Boarder Banzai, Bagjump Airbag a hudební zařízení.

Snowpark nabízí opravdu jednoduchou line se skoky a rail - boxy pro začátečníky, středně náročnou line s jumpy a rail - boxy a jednu Pro-Serii se skoky a raily. K tomu ještě připočítejte Jib Line, která byla opět vybudována po úspěchu poslední sezóny.

V centru se nachází bagjump. Tento velký, horizontální pěnový airbag se ideálně hodí pro board-flipping a pro skoky twin. Na levé straně je boardercrossové zařízení pro děti, včetně Boarder zoo se siluetami zvířat v životní velikosti na svahu.

A je zde ještě druhé, nové boardercross zařízení, Boarder Banzai, které je, jak již název napovídá, plné překážek, velkých airbagů a mnoha dalších atrakcí. A pro všechny jezdce je zdarma připraveno Wi-Fi připojení k internetu, nový zvukový systém, helmy a lyže pro bagjump a přístup do zóny Chill-out.

Místo

Horní stanice lanovky Monte Sponda, Livigno 46° 31' 2.2548" N, 10° 9' 34.6788" E
Location

Livigno na Facebooku