Jste zde

Domů » Zima

Akce v dubnu, 2. část

Ti nejlepší vyznavači freeskiingu na lyžích z celého světa se tu shromáždí k velkému finále právě v sobotu 20. dubna 2013. Konkurence bude opět veliká a zástupy diváků nepřehlédnutelné. Organizátoři podniku oznámili, že tahle akce bude v této zimní sezóně ještě větší, složitější a "progresivnější", než kdy předtím.

Povídá se i o nových projektech k zajištění ještě větší atraktivity. Zaručena jsou ale všemožná překvapení, kdy budou jak diváci, tak i sami lyžaři jistě doslova ohromeni.

Podnik Nine Knights byl pokaždé v minulosti událostí, které se pravidelně účastnili ti nejznámější vyznavači zmíněného zimního druhu sportu. Letošní akce však slibuje, že bude nejlepší ve své historii. Má to být údajně "crème de la crème" všech dob! Svou účast již potvrdili takoví velikáni freestylového lyžování, jako např. Tom Wallisch, Henrik Harlaut anebo Russ Henshaw.

Zmínění rytíři budou v "Castellu" ve středisku Livigno a ve skiareálu Mottolino přítomni celý týden a bezpochyby se zúčastní i velkého finále. Nejlepší filmaři a fotografové z celého světa již taktéž potvrdili svou účast a jsou ve zmíněném termínu očekáváni v "Malém Tibetu" v Alpách, aby zdokumentovali tuto velkou událost.

Soutěžní den 20. dubna (The BIG AIR Competition)

V sobotu budou proti sobě soutěžit rytíři ve freeskiingovém turnajovém klání. Závodníci budou své dovednosti předvádět na 25 m dlouhém kickeru a ukáží světu tu nejlepší úroveň freeskiingu.

15 jezdců ukáže své nejlepší triky v 1,5 hodiny dlouhé kvalifikaci jam session. Prvních 5 nejlepších postoupí do finále, kde mohou předvádět další 3 triky. Nejlepší 2 obtížné triky rozhodnou o vítězi, který si domů odveze úžasnou cenu.

Na programu bude také týmová soutěž, tři jezdci najednou budou na hradě předvádět publiku skvělou show. Určitě si nenechte ujít návštěvu italského střediska Livigno v tomto termínu.

Program 20.dubna:

* 10.00 - 11.00 hodin trénink
* 11.00 – 12.00 hodin kvalifikace, Jam Session Kicker
* 12.00 – 13.00 hodin přestávka na oběd
* 13.00 – 13.30 hodin trénink finále
* 13.30 – 14.15 hodin super finále
* 14.15 – 15.15 hodin Team Session

V průběhu čtyř dnů se pozvaní fotografové budou snažit získat své nejlepší záběry v různých kategoriích:

* Nejlepší akční fotografie
* Nejlepší black & white fotografie
* Nejlepší group-shot fotografie
* Nejlepší lifestyle/off-snow fotografie

Místo

Skiareál Mottolino 46° 31' 20.2692" N, 10° 9' 1.5048" E
Location

Livigno na Facebooku