Jste zde

Domů » Livigno

Letní dovolená v Livignu

Livigno

Uprostřed Rätských Alp, nedaleko od střediska St. Moritz (Svatý Mořic), se nachází v nadmořské výšce 1816 metrů středisko Livigno. Dříve v zimě bylo toto místo skutečně obtížně dosažitelné, ale nyní jej tunel spojuje s dolním Engadinem a Livigno se tak stalo oblíbenou rekreační oblastí s řadou hotelů, rekreačních apartmánů a chat. Díky nádherným sjezdovkám a nadprůměrnému počtu hodin slunečního svitu v zimě místo je toto místo přímo ideálním cílem pro lyžařskou dovolenou.

Ale i v létě má Livigno své kouzlo. V teplém ročním období je velikým lákadlem atraktivní pěší turistická oblast. Rodiny s dětmi se tu budou cítit stejně dobře jako nároční horolezci. Čistý vzduch, zelené lesy, nádhera procházek v horském prostředí a sněhem pokrytý ledovec každého návštěvníka jistě nadchnou. Můžete se toulat po loukách a užívat si vysokých hor v celé jejich kráse. S trochou štěstí můžete zahlédnout i pár divokých zvířat, jako jsou třeba jeleni a kozorožci.
Mnohé turistické trasy často vybízejí, abyste si právě zde zredukovali svojí hmotnost, k čemuž vás donutí přímo skvělá lombardská kuchyně.

Hotely, chaty a prázdninové apartmány v Livignu jsou dobře vybavené. Apartmánů a hotelů je dostatek, ovšem pro rodiny s dětmi budou určitě v Livignu ideální rekreační chalupy. Určitě si tu každý najde něco vhodného a nalezne právě takové ubytování, které bude plně v souladu s jeho finančními možnostmi.

Při vynikajících jídlech z lombardské kuchyně se můžete posílit v některé z místních útulných restaurací a příjemnou noc poté můžete pohodlně strávit v některém z penzionů nebo hotelů.
V Livignu na vás čeká skutečně pestrá dovolená!

Livigno - jezero
Geografie: 

Místo

Livigno 46° 32' 42.2268" N, 10° 8' 30.9624" E
Location

Livigno na Facebooku