Jste zde

Domů » Livigno

Letní horolezecké kurzy

Krásné hory a svahy kolem střediska Livigno, které se v zimě sjíždějí na lyžích, se dají poznávat i v létě při lezení po skalách. Ať už jste začínající nebo pokročilí horolezci, všichni se můžete zúčastnit horolezeckých kurzů, které region nabízí.

Úvodní kurz do horolezectví

Cílem kurzu je naučit se základy toho, jak se pohybovat v prostředí vysokých hor. Celý horolezecký kurz pro začátečníky je rozdělen do několika fází:

* půl dne na umělé skalní stěně: seznámení se s vybavením, základní uzly, sestup s dvojitým lanem
* půl dne na ledovci: seznámení se s vybavením, které se používá na ledě
* kurz je zakončen alpským výstupem na jednu z hor kolem Livigna, volba hory závisí na dovednostech účastníků

Cena: 230 euro (s kartou Livigno Card 210 euro), v ceně je zahrnut doprovod horského vůdce. Zapůjčení potřebného vybavení je možné (postroj, přilba, cepín a mačky).

Kurz se pořádá při minimálním počtu účastníků 2, maximálně jsou možní 4 účastníci. Bližší informace získáte u společnosti "Guide Alpine Livigno".

Basic kurz

Kurz, kde jsou již vyžadovány technické znalosti, které jsou potřebné k samostatnému zvládnutí jednoduché lezecké trasy. Kurz je opět rozdělen do několika fází:

* půl dne na skalách: seznámení se s vybavením, pohyby při lezení, uzly, zajištění lanem
* půl dne na ledovci: použití vybavení (cepín, mačky, ledové šrouby), výstup na laně po ledu a ve smíšeném terénu, kotvení na ledě
* kurz je zakončen výstupem na zledovatělém terénu ve vysoké nadmořské výšce s pobytem v jedné z horských chat, volba závisí na zkušenostech účastníků

Cena: 335 euro (s kartou 315 euro), v ceně je zahrnut horský vůdce. Možné je samozřejmě zapůjčení potřebného vybavení (postroj, přilba, cepín a mačky).

Kurz se pořádá při minimálním počtu účastníků 2, maximálně jsou možní 4 účastníci. Bližší informace získáte u společnosti "Guide Alpine".

Horolezecký výstup

Na nejvyšší vrcholky hor v Livignu se můžete vydat po méně frekventovaných trasách, které jsou velmi působivé. Trasy po ledu nabízejí vrcholky Piz Paradisin (3.302 m), Corno di Campo (3.232 m) a Pizzo Val Nera (3.188 m), trasy po skále Cima di Cavagl (2.991 m) a Piz da Tropion (3.048 m).

Potřebné vybavení: Oblečení do hor (kalhoty a svetr, větrovka, čepice, rukavice), sluneční brýle, pevné boty, mačky, sekeru a postroje. Je možné si i pronajmout potřebný materiál (postroj, mačky, sekera).

Cena: 85 euro / os., v ceně je zahrnut horský vůdce a zapůjčení potřebného vybavení. Skupinám se 4 a více osobami se poskytuje 10% sleva. Bližší informace získáte u společností Guide Alpine a Agenzia Interalpen.

Soukromý horský vůdce

Jednotlivci nebo skupiny si mohou objednat na jeden nebo i více dní horského průvodce, který bude vyhrazen jen pro ně a naplánuje jim výlety do hor. Maximální počet členů skupiny a cena se liší v závislosti na technické náročnosti plánované trasy, pokud je to nutné, je možné objednat dva horské vůdce najednou.

Bližší informace získáte u společností Guide Alpine Livigno a Agenzia Interalpen.

Livigno - ledovec
Geografie: 

Místo

Agenzia Interalpen, Livigno 46° 32' 44.592" N, 10° 8' 18.8448" E
Location

Livigno na Facebooku