Jste zde

Domů » Livigno

Livigno

Livigno

Region Sondrio se nachází v Lombardii a může se pochlubit opravdu úžasně pestrou krajinou. Panoramatický výhled na vrcholky pohoří Ortler nebo na ledovec Forni je velmi působivý. Mnoho vinic a kopcovité okolí láká hosty na romantickou procházku krásnou zimní krajinou. Četné přírodní rezervace zaručují skutečně působivou přírodní podívanou. Zvláště krásný je národní park Stelvio - Parco Nazionale dello Stelvio. Tady, ve stínu Ortlerských hor a lyžařské oblasti "Alta Valtellina", se potkávají tři údolí: Val di Dentro, Valfurva a Valdisotto. Ať už upřednostňujete sport, kulturu, nakupování či relaxaci, v Sondriu si každý přijde na své!

Livigno je malá obec v nadmořské výšce 1 816 m a leží v severní části Lombardie, odkud je to jen malý kousek do Rakouska. Oblíbené středisko zimních sportů se rozprostírá v nadmořské výšce 1 816 m, kde je sněhová pokrývka po celou zimu prakticky jistá, a proto se toto místo pravidelně stává dějištěm mnoha mezinárodních soutěží. Bezcelní nákupní ráje jsou všeobecně známé i za jeho hranicemi.
Livigno – to je zimní a zároveň nákupní ráj!

Místní část Trepalle (1 900 - 2 250 m.n.m.) je považována za jedno z nejvýše položených obydlených míst v Evropě. Tradiční dřevěné domy dotvářejí celkový dojem a poloha na jižní straně Alp zajišťuje v celém údolí plno slunce. Široké sjezdovky jsou vždy dobře připravené a obrovský snowpark skýtá snowboardistům téměř vše, po čem jejich srdce touží. Po lyžování si pak můžete odpočinout v některé z tamějších útulných lyžařských chat v rámci aprés-ski nebo se třeba vypravit po obchodech a podniknout nějaké ty bezcelní nákupy.

V bezcelní zóně v Livignu si můžete zakoupit nejen parfémy, alkohol a levné cigarety (určené na vývoz), ale i oděvy, hodinky, fotoaparáty, a dokonce i při tankování lze ušetřit 40 % nebo i více! I na sjezdovkách jsou ceny mírné. To znamená, že právě tady zažijete spoustu radosti z dovolené za málo peněz!
Oblast kolem Livigna je též známá malebnými kostely a vpravdě znamenitými kulinářskými specialitami.

Geografie: 

Místo

Livigno 46° 32' 42.2268" N, 10° 8' 30.9624" E
Location

Livigno na Facebooku