Jste zde

Domů » Livigno

Mlékárna v Livignu

Mlékárna Latteria di Livigno

Mlékárna Latteria di Livigno vznikla jako družstvo v 50. letech minulého století, díky sloučení omezeného počtu výrobců mléka. Dnes ovšem čítá 210 členů, působících na 125 malých a středních farmách jen ve střediscích Livigno a Trepalle.
Latteria di Livigno je vůdčím prvkem společenství v oblasti správy obecních luk a pastvin ovcí. Sdružení podporuje rozvoj horské oblasti Livigno a Trepalle, zlepšuje a rozšiřuje celý tamní zemědělský sektor.

Nová budova na ulici Via Pemont (u jezera Livigno) byla postavena z důvodů zpracování nových výrobků a bylo též plánováno, že po jejím dokončení tu budou probíhat různé exkurze návštěvníků. Proto zde můžete na vlastní oči vidět zpracování mléka přes velké skleněné okno a také výrobu všech nových produktů. Na prostorné venkovní terase se můžete hodně dozvědět o zemědělské historii Livigna a Trepalle a o etapě výstavby nového Latteria díky multimediální projekci. Výstava fotografií a starých předmětů přibližuje venkovské tradice tohoto údolí a ukazuje všem hostům tradici a lásku k vlasti.

Prohlídky s průvodcem se konají každý všední den, od pondělí do pátku, v době od 9:00 do 18:30 hodin. Obchod i s mléčným barem jsou otevřeny každý den od 8:00 do 19:00 hodin.
Kromě čerstvého a trvanlivého mléka nabízí mlékárna též mléčné výrobky a další sortiment výrobků, které vycházejí z dlouhé tradice výroby sýrů na vysokohorských pastvinách, a proto si zachovávají vůni a chuť svého domovského údolí! Místní mléko pochází pouze ze stájí obcí, které se nacházejí v nadmořských výškách nad 1900 metrů.

Mléko z Livigna se může po právu pochlubit označením vysoké kvality HOHE QUALITÄT, takovýmto certifikátem se označují pouze produkty té nejvyšší kvality! Jsou to například mléko, máslo, jogurty, sýry (tvrdý sýr, měkký sýr, ricotta) a poslední novinkou se stala vysoce kvalitní domácí zmrzlina.

Geografie: 

Místo

Latteria di Livigno 46° 32' 51.8352" N, 10° 8' 47.0472" E
Location

Livigno na Facebooku