Jste zde

Domů » Léto » Výlety

Národní park Stilfserjoch, 2. část

Jezero Cancano
Autor: CresySusy

Kromě toho je spojen švýcarský průsmyk Umbrailpass (2.502 m) průsmykovou silnicí Stelvia s obcí Santa Maria Val Müstair. Průsmyk Passo di Gavia spojuje vesnice Bormio a Ponte di Legno.

Návštěvnické centrum "Baita del Parco"

Městečko St. Antonio Valfurva nabízí svým hostům návštěvnické centrum Národního parku Stilfserjoch. Je to jakási vize přírodních a lidských aspektů zmíněného národního parku, rozdělená do tří témat, kterými jsou flóra, fauna a krajina. Tato tři témata jsou návštěvníkům vysvětlována ve výstavní části na informačních tabulích pomocí multimediálních přenosů.

Část centra je věnována tamnímu vzácnému dravci, orlosupovi bradatému, který se v parku vyskytuje a hnízdí tu dokonce čtyři "rodinky". Webová kamera ukazuje život jedné z těchto ptačích rodin.

V informačním středisku se nachází také konferenční sál, projekční sál a laboratoře.

Adresa: Náměstí Piazza Forba 4, St. Antonio Valfurva

Botanická zahrada

Alpská botanická zahrada Reiza shromažďuje na ploše 14.400 m² velkou část z bohaté flóry národního parku (více než 1400 druhů). Vedle typických druhů z chráněné oblasti také druhy z Apenin, evropských a mimoevropských hor, celkem 2.500 esencí.

Registrace pro účely prohlídky s průvodcem a návštěvy laboratoří je do 17:00 hodin předchozího dne.

Ceny: Vstupné zdarma (i pro dokumentační práci a konference), prohlídky s průvodcem zdarma, laboratoře: dospělí 2,00 €, děti do 14 let 1,00 €, majitelé Welcome Card mohou uplatnit 50 % slevu.

Adresa: Ulice Via Sertorelli, Bormio.

Půjčovna kol

V "Info Pointu" parku u jezera Cancano najdete nejen informační materiály, ale také půjčovnu horských kol pro dospělé i děti a hůlek pro nordic walking (Rent a bike Cancano).

Je na výběr několik způsobů, jak strávit výlet na kolech, od klasického okruhu kolem jezera přes panoramatickou silnici Decauville až do Arnogy s malým výškovým rozdílem. Pro zkušené cyklisty ve skvělé formě jsou určené trasy do údolí Val Alpisella nebo Val Forcola.

Ceník: Dospělí 4 € na 1 -3 hodiny, 13 € na půl dne (4 hodiny) a 20 € na celý den. Děti 2,50 € na 1 -3 hodiny, 8 € na půl dne (4 hodiny) a 13 € na celý den.

Místo

Via Sertorelli, Bormio 46° 28' 24.5568" N, 10° 22' 14.016" E
Location

Livigno na Facebooku