Jste zde

Domů » Zima

Snowboarding, 1. část

Italské středisko Livigno v zimě
Autor: Andy Kent

70 km sjízdných sněhových ploch nabízí snowboardistům širokou škálu nedotčených tratí kolem italského střediska Livigno.

Je tu snowpark se stálou U - rampou a se skokanskými můstky pro zkušené snowboardisty, a také boardercrossový okruh s převýšením 600 metrů. Každý rok se tady organizuje plno zajímavých soutěží ve snowboardingu.

Snowpark Mottolino

Mottolino je jeden z prvních snowparků, které byly vybudovány v Itálii v 90. letech minulého století. V posledních letech získal i mnoho ocenění, národních a mezinárodních, dnes je to jeden z nejlepších italských snowparku. Během udílení posledních ocenění Snowpark Awards získal 4 "Oscary": Best Snowpark, Beste Pro Line, Best Marketing, Best Special Obstacle.

Hostil již i významné události, jako je Burton European Open, focení pro mnoho časopisů, River Jump a mnoho dalších jedinečných akcí.

Kromě XL Area pro profesionály tady najdete části Large, Medium a Small Area s mnoha jumpy a raily. Snowpark najdete vedle horské chaty M'Eating Point, kam se dostanete sedačkovou lanovkou Trepalle.

O park se každý den starají čtyři rolby pod vedením shapera Mino, skutečného "guru" snowboardového světa.

Kromě novinek minulého roku, jako např. Jagdbomber Fiat G91 (ideální překážky pro speciální fotoshooting), má snowpark od nové zimní sezóny 2013/14 také zasněžovací zařízení, aby nabízel skvělé podmínky pro celou zimu.

Projekt The Metro Jibbing Area byl otevřen v minulých letech za spolupráce s Doors a také v letošní sezóně tu narazíte na zdejší trati Linie Metropolitan Style na úplně nové prvky.

Plánované akce pro zimní sezónu 2013/2014: World Rookie Fest, Nordica Freeskiers Camp, Fiat Nine Knights.

LivignoPark Carosello 3000

Freestylový park Carosello 3000 se nachází v nadmořské výšce 2.700 metrů. Tenhle fun park je více než kilometr dlouhý a najdete tu jumpy a raily jak pro začátečníky, tak i pro středně pokročilé a pokročilé snowboardisty.

Vedle parku také objevíte boardercrossovou trať a Boarderzoo se zvířaty ve skutečné velikosti pro děti. U startu je v provozu Relax Area, kde je k dispozici WiFi připojení k internetu zdarma, půjčovna ochranných přileb i příležitost k vyzkoušení nového Go Pros. Můžete si tady vyzkoušet i bagjump (15 x 15 x 4 m).

Livigno a snowboardisté
Autor: Andy Kent

Místo

Mottolino, Livigno 46° 31' 55.5276" N, 10° 9' 37.242" E
Location

Livigno na Facebooku