Jste zde

Domů » Livigno

Zimní dovolená, 1. část

Livigno - jeden z lyžařských vleků

Oblast kolem střediska Livigno je doporučovanou destinací pro každého, kdo miluje zimní svět hor a dovede si užívat sněhové radovánky. Příjemné ceny v mnoha obchodech i na sjezdovkách jsou jednou ze skvělých podmínek pro rodiny s dětmi a pro mladé lidi, budete dozajista velmi příjemně překvapeni úrovní místních cen. Žádným problémem není ani vhodné ubytování a je úplně jedno, zda si vyberete některý z hotelů, penzionů nebo prázdninových apartmánů.

Díky své poloze na horské náhorní plošině nabízí Livigno výjimečně skvělé podmínky pro běžky, středisko se může pochlubit celkem 40 km upravovaných běžkařských tratí. Každý rok v prosinci zde začíná sezóna mezinárodním lyžařským maratónem La Sgambeda. 20 km dlouhá "Pista Turistica" potěší všechny běžkaře, kteří ale musí mít opravdu dobrou fyzickou kondici. Ale kvůli poměrně malé obtížnosti jsou její úseky ideální také pro začátečníky. Vysokohorská běžkařská trasa "Pista Agonistica Molino" s délkou 10 km je využívána pro mezinárodní soutěže. Pokud byste chtěli sportovat i ve večerních hodinách, je vám plně k dispozici 2 km dlouhá osvětlená trať v údolí.

Oblíbený je též zimní nordic walking. Je to trošku jiný způsob, jak prozkoumat svahy alpských velikánů v Lombardii. Požadované sněžnice a lyžařské hůlky jsou obvykle bez problémů k zapůjčení. V celém lyžařském areálu jinak působí spousta vícejazyčných lyžařských škol a odborné rady začátečníkům z oblasti různých disciplín jako je sjezd, carving, snowboarding nebo běžkařské lyžování, tady předávají zkušení instruktoři.

Geografie: 

Místo

Livigno 46° 31' 4.764" N, 10° 7' 27.7248" E
Location

Livigno na Facebooku