Jste zde

Domů » Livigno

Zimní dovolená, 2. část

Livigno - paraglidista

Alpské vrcholy se ale dají pozorovat také z výšky - během paraglidingového letu se můžete dozvědět hodně o ledovcích, tak říkajíc z ptačí perspektivy. Jízda sněžným skútrem, bruslení, lezení po ledu, zimní turistické stezky anebo jízda na saních tažených koňmi, to jsou další poněkud neobvyklé způsoby trávení zimy v těchto místech. Pokud vám jde o noční život a aprés-ski, určitě neopomenete navštívit hlučné bary, horské chaty nebo diskotéky, jako například známý klub Kokodì. Obecně lze ale říci, že Livigno vykazuje spíše klidnější charakter.

V celém lyžařském areálu a v údolní stanici lanovky narazíte na mnoho útulných horských chat, kde je après-ski bezesporu tou nejvyšší prioritou. Livigno v tomto směru vůbec nezaostává za rakouskými lyžařskými středisky a je doopravdy na špičkové úrovni! Regionální specialitou je zdejší horký nápoj Bombardino, který musíte určitě ochutnat!
Řada útulných restaurací, kaváren, barů, hospod, vináren a diskoték ve večerních hodinách zajišťuje, že ani v této době vám nehrozí žádná nuda.

Kdo chce poznat tradiční a kulturní stránku Livigna, měl by si zajít do některého z mnoha místních pozoruhodných kostelů. Vznik některých z nich se datuje až do 17. století a najdete v nich velice zajímavé poklady.
Žádné dopravní problémy v tomto lyžařském středisku prakticky nejsou - různé lyžařské areály jsou navzájem propojeny kyvadlovou autobusovou dopravou a tyto autobusy jezdí několikrát denně.

Geografie: 

Místo

Livigno 46° 32' 42.792" N, 10° 8' 30.6708" E
Location

Livigno na Facebooku